Gå til hovedindhold
Lokaldemokrati
Ledelse
Erhverv

Borgmesterrokade

Frands Fischer opdagede samtidig med alle andre, at muligheden for at overtage borgmesterposten i Skanderborg var opstået. Han greb chancen på et tidspunkt, hvor han overvejede, om den civile karriere skulle træde foran den lokalpolitiske. Og blev som den første i denne valgperiode skiftet ind på borgmesterposten før tid.

Foto: Lars Horn
04. 04. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Det er søndag den 3. marts, og Socialdemokratiets byrådsmedlemmer i Skanderborg er indkaldt til ekstraordinært gruppemøde uden dagsorden på et kontor i byen. Det er ikke hverdagskost, og hos Frands Fischer (S), der er formand for Undervisnings- og Børneudvalget, fremkalder det da også mere end et løftet øjenbryn.

– Jeg tænkte, at der var noget galt. Noget under opsejling. Enten at kommunen var ved at kollapse, eller at nogen havde gjort noget, de ikke skulle. Eller måske at Jørgen (Gaarde (S), borgmester, red.) var livstruende syg og ville trække sig, siger Frands Fischer.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her