Gå til hovedindhold

Baggrund

5 resultater

En million lokalpolitikere skal redde EU

EU
Klima
Byråd

EU skal sætte sin lid til unionens lokalpolitikere. De er tæt på borgerne og kan derfor fungere som bindeled mellem borgerne og et EU i forandring og med store udfordringer. Sådan lyder budskabet fra formand for EU’s regionsudvalg Karl-Heinz Lambertz.

Før Karl-Heinz Lambertz blev valgt som formand af sine kolleger i Regionsudvalget, var han ministerpræsident for det tysktalende fællesskab i Belgien. Der er 77.000 tysktalende indbyggere i Belgien. Foto: Denis Closon

Med snuden i sporet

Skole
Ledelse
KL

Lærerkommissionen er otte måneder fra deadline og formand og medlemmer knokler. Både Danmarks Lærerforening og KL har tårnhøje forventninger til anbefalingerne fra kommissionen med navnet Ny start. Kommissionsformand Per B. Christensen er optimistisk, selv om opgaven er vanskelig.

Vild med vartegn

Teknik
Byggeri
Byudvikling

Kommuner og bygherrer er vilde med højhuse i vartegns-kategorien. Man skal til Dubai eller Moskva for at finde deres lige. Problemet er, at man risikerer at ende i provinsielle banaliteter, når alle prøver at ligne Manhattan, mener professor Martin Zerlang.

Illustration: Barbara Clemmensen

”Dyneløfterne” er flinkere end deres rygte

Uddannelse
Borgerservice
Administration

Samkøring af registre kan ikke stå alene, når det handler om at afsløre snyd på det sociale område. Det siger chefen for Borgerservice i Vejen Kommune, Jane Ussing. Hun ønsker sig tilbage til de tider, hvor Skat og politi og kontrolenhed løste opgaver sammen.

Ledige spiller sig selv i job

Arbejdsmarked
Beskæftigelse
Idræt

På jobcenteret i Vallensbæk skal de ledige spille boldspil mod hinanden, og erfaringen viser, at det hjælper på både selvtillid og netværk - og flere kommer i job. Kommunen er en af landets tre certificerede holdspilskommuner.