Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

For lidt søvn er en overset risikofaktor

Sundhed
Teknik
Forebyggelse

Skærmens uafbrudte løfte om underholdning har ødelagt vores søvn, siger søvnforsker. Direktøren for Statens Institut for Folkesundhed opfordrer kommunerne til at tage søvnen lige så alvorligt som kost og motion.

Foto: Colourbox

Vejen hjælper borgerne til en god nats søvn

Sundhed
Forebyggelse
Borgerservice

Vejen Kommune har stor succes med søvnvejledere, som hjælper søvnløse borgere med at få nattesøvnen tilbage. For Mette Andersen var det et vendepunkt, da hun efter 10 år slap af med den opslidende træthed, der følger med søvnløshed.

Jeg har ikke et behov for at stå på ølkassen

Ledelse
Byråd
Folketinget

For Rikke Mortensen (R) har politik altid været en del af dagligdagen, men sjældent har det kørt i så højt et gear som nu, hvor hun også stiller op til Folketinget. Balancen mellem børn, politik og uddannelse kræver en struktur, som hun er nødt til at lære sig selv.

Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix

Ny lov kan føre til flere trafikdrab

Transport
Teknik
Sundhed

Kommuner skal ifølge ny lov modvirke negative effekter af, at lastbiler fremover kan køre hurtigere på landeveje. Vi har ikke ressourcer til opgaven, lyder det fra kommunerne. Kritikere – deriblandt politiet – forudser en stigning i voldsomme trafikulykker.

Klovn eller konge?

Kultur
Navne
Ledelse

Med teaterstykket ”Erhard mod monopolet” vil forfatteren gøre plads til en ny stemme, der måske kan rokke ved bykongen Erhard Jakobsens eftermæle som lidt af en klovnetype. Stykket er blandt andet baseret på almindelige menneskers egne erindringer om den farverige politiker.

Hej, vi mødes lige i Blixens

Byggeri
Unge
Byudvikling

Aarhus Kommunes nye byggeri i Gellerup inviterer lokalbefolkningen inden for i sit smukke cafe- og restaurationsmiljø på stueplan. Nærmeste naboer er det livlige marked, Bazar Vest, og et helt nyt ungdomskollegie under opførelse.

Kontorlandskaber kan være støjende, selv om der er fastlagt en afstand mellem bordene. Men i Blixens er der også mange muligheder for at mødes i små grupper ude i den semioffentlige sfære, som det hedder. Foto: Hans Christian Jacobsen