Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Kan lokal helt få træerne til at vokse ind i himlen?

Valg
Byråd
Folketinget

Kristian Andersen er lokalhelt for Kristendemokraterne i Ringkøbing-Skjern, hvor han har fyldt hele seks sæder i byrådet. Men kan lokal succes veksles til pladser i Folketinget? Svaret er et klart måske, siger forsker.

Kommuner lader embedsmænd klare håndtryksceremonien

Kultur
Demokrati
Integration

Tilrettelæggelsen af de nye statsborgerskabsceremonier har fået bølgerne til at gå højt i flere kommunalbestyrelser. I Roskilde og to andre kommuner bliver opgaven overladt til embedsmænd.

Illustration: Gitte skov

Kommunen må ikke blive et maskinelt monster

Ældre
Velfærd
Sundhed

Borgerrådgiver og debattør Bettina Post vil have arbejdsliv og pårørendeliv til at hænge bedre sammen. Derfor foreslår hun helt lavpraktisk retten til ”morfars 1. sygedag” som en håndsrækning til dem, der skal hjælpe deres gamle, svagelige forældre.

Foto: Nicolai Lorenzen

Bibliotekerne må genopfinde sig selv

Biblioteker
Økonomi
Kultur

Der spares på bibliotekerne, og der bliver færre af dem. Landets største kulturinstitution er under økonomisk pres, men i Brønderslev genopfinder man bibliotekernes funktion og skaber læseglæde for kommunens unge borgere ved at arbejde på tværs.

Dokk1 i Aarhus er meget mere end et bibliotek. Her kan du mødes i strikkeklub, gå på pokemon jagt, tage til foredrag eller deltage i sprogcaféen for flygtninge. Foto: Martin Ravn / Ritzau Scanpix

I Haderslev kan nyfødte få en startpakke

Velfærd
Børn
Social

En familieven, en kagemand til fødselsdagen, en tumledag for familien i gymnastiksalen eller et gavekort til genbrugsbutikken. Det er nogle af de tilbud, som en gruppe frivillige kvinder kører i Mødrehjælpens lokalforening i Haderslev.

Jeg er lige så ramt af politikerlede som alle andre

Ledelse
Byråd

Lone Myrhøj sidder i Vejle byråd for SF. Trods 10 år i kommunalbestyrelsen er hun slet ikke færdig, for indignationen og ønsket om at gøre det bedre for kommunens borgere driver hende videre. Prisen betaler hun i manglende tid til privatlivet og i en snigende mistillid til, at arbejdet overhovedet nytter.

Om 10 år sidder Lone Myrhøj ikke i byrådet, hvis hun selv skal gætte. Men i sidste ende kommer det an på, om hun er kommet i mål med sine visioner. Foto: Benny F. Nielsen / Vejle Amts Folkeblad