Gå til hovedindhold

Baggrund

8 resultater

Folkemøde i skyggen af regeringsforhandlinger

Folketinget
Demokrati
Valg

Årets Folkemøde falder pladask ned i rød bloks tovtrækkerier om, hvordan fundamentet til en ny regering skal støbes. Trolde, trusler og muligheder er blandt nøgleordene i det bornholmske kapitel i regeringsdannelsen.

Fredsslutning i Glostrup

Arbejdsmiljø
Byråd
Kommunikation

Efter et år på sidelinjen er borgmesterpartiet Venstre i Glostrup inde i varmen igen i form af et nyt samarbejde med Socialdemokratiet. Det nye samarbejde giver formandsposter til Venstre, der til gengæld dropper klager til det kommunale tilsyn.

Jeg blev ikke valgt, fordi jeg er borgmesterens datter

Ledelse
Byråd
Social

31-årige Didde Lauritzen blev i 2017 valgt ind for Socialdemokratiet i Sønderborg, hvor hendes far sidder som borgmester. Det har været en sejr for hende at kunne se sine egne erfaringer blive til politik, så hun slipper for fordommen om at stå i farens skygge.

Jagten på retfærdighed

Jura
Udsatte
Sundhed

Retssikkerheden for syge og udsatte borgere er for dårlig, mener advokat Mads Pramming, der som en af de få fører deres sager. Ankestyrelsen har spillet fallit og kan med fordel erstattes af forvaltningsdomstol, mener han og påpeger, at Danmark er et af de eneste EU lande, der ikke har sådan en.

Foto: Cartsen Snejbjerg

Flere puder og mindre uro hos gamle fru Hansen

Ældre
Social
Arbejdsmiljø

Thisted Kommune revitaliserer et fire år gammelt succesprojekt fra ældreplejen, som både frigjorde medarbejdere, forbedrede arbejdsmiljøet og tog mere hensyn til borgerne.

Lotte Krabbe er med til at beslutte, hvad kommunerne i fællesskab køber ind til ældreplejen. De sidste par år er der blandt andet indkøbt rigtig mange lejringspuder. Foto: Agnete Nørgaard Larsen

Kommunerne er blevet klimatossede

Klima
Miljø
Ledelse

Alle taler om klimaet. Kommunerne gør noget ved det, men efterlyser blandt andet, at Folketinget giver dem nogle bedre rammevilkår for klimaarbejdet. FN’s Verdensmål har fået en fast plads i jakkens revers på mangen en kommunal politiker og embedsmand.