Gå til hovedindhold

Baggrund

Sygehuset kommer hjem i stuen

Social
Sundhed
Hjemmehjælp

I Nordvestsjælland kan de mest skrøbelige ældre undgå en lang og opslidende tur til hospitalet. I stedet kommer hospitalet hjem til dem. Tilbuddet er et unikt samarbejde mellem Holbæk Sygehus og tre kommuner.

Det er vigtigt at tale dansk med kollegerne

Arbejdsmarked
Integration
Uddannelse

Rengøringsafdelingen i Hvidovre Kommune har det princip, at medarbejderne skal tale dansk i arbejdstiden. Det kan være svært, når man for eksempel er vokset op i Polen eller Thailand. I den situation er kompetencefondens tilbud om tilskud til efteruddannelse et hit.

Sprogholdet fra Hvidovre. Leder Charlotte Grome,  Tim Aksornnarong, Thomas Sørensen, Tabtim Pukdeesuwan og      Joanna Szczepanek. Tim har mange år kørt rundt med rengøringsvognen med dette gamle skilt, der sikrer hende arbejdsro. Foto: Jakob Carlsen

Flere og flere skrotter småt brændbart

Teknik
Miljø
Affald & genbrug

Det er nu under 15 procent af alt affald på genbrugsstationerne, der bliver brændt. Stadig mere bliver genbrugt.

Trinbræt blev springbræt

Ledelse
Byråd

Birgit Liin har siddet i Favrskov byråd for Venstre i under to år. Men på trods af det, blev hun i maj valgt af sit parti som spidskandidat til borgmesterposten i 2021. En plads i skolebestyrelsen og en kamp for en togstation banede hendes vej ind i politik.

Mænd vil gerne tale om sorg

Social
Sundhed
Ældre

Syv ud af ti mænd siger ja tak til en samtale om sorg, når de har mistet en ægtefælle eller partner. Det viser et forskningsprojekt fra Vejle Kommune.

Røde partier vil vriste sig fri af budgetlovens snærende bånd

Økonomiforhandlinger
Budget
Ledelse

Forud for økonomiforhandlingerne mellem regeringen og KL er ønskelisten lang hos både SF og Enhedslisten.

Finansminister Nicolai Wammen (S) skal have den store pengepung frem, hvis han skal opfylde støttepartiernes ønsker ved økonomiforhandlingerne. Serviceudgifterne skal hæves med to procent, mener Enhedslisten. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix