Gå til hovedindhold
Ledelse
Byråd

Trinbræt blev springbræt

Birgit Liin har siddet i Favrskov byråd for Venstre i under to år. Men på trods af det, blev hun i maj valgt af sit parti som spidskandidat til borgmesterposten i 2021. En plads i skolebestyrelsen og en kamp for en togstation banede hendes vej ind i politik.

15. 08. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Frederik Overby Vinding

I 2021 kan de godt 1.000 indbyggere i Laurbjerg igen se frem til at kunne stige på toget i deres hjemby. For første gang siden 1982 får byen et trinbræt og bliver dermed igen stoppested for regionaltogene mellem Aarhus og Viborg. Det var ikke sket uden Birgit Liins målrettede indsats. Kampen for trinbrættet og en plads i den lokale skolebestyrelse blev til et springbræt for hendes nuværende karriere i Favrskovs byråd. 

Hul igennem

Ideen om et trinbræt i Laurbjerg var ikke ny, men Birgit Liin var den første, der tilbage i 2012 handlede på den. Hun vidste, hun måtte samle opbakning, hvis det nogensinde skulle lykkes. Hun fik byens foreninger, skolebestyrelser, forældrebestyrelser og sognets menighedsråd til at skrive under på en skriftlig henvendelse til den daværende transportminister samt den daværende borgmester i Favrskov.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her