Gå til hovedindhold

Baggrund

Babyboom giver byggeboom

Dagtilbud
Børn
Byggeri

Udsigten til 66.000 flere 0-5-årige i 2030 betyder, at mange af landets kommuner har særdeles travlt med at bygge nye børnehaver og vuggestuer.

Foto: Morten Germund / Ritzau Scanpix

Vækstmotor med plads til fugle, fisk og fritid

Byudvikling
Erhverv
Natur

Holmene er en helt ny måde at tænke erhvervsområde på. Indtil videre en vision i Hvidovre Kommune, men så snart en VVM-redegørelse er færdig og en anlægslov er vedtaget, kan skabelsen af ni øer begynde. Med plads til industrier, natur og mennesker.

Foto: Urban Powers for Hvidovre Kommune

Ældreplejen kan lære af VM i håndbold

Ældre
KL
Sundhed

KL er i gang med at støvsuge ældresektoren for gode input til fremtidens ældrepleje. Og de faglige organisationer foreslår blandt andet en bedre visitationsordning, mere overskud i ledelsen og en mere målrettet brug af de forskellige faggrupper.

Jeg er ikke i kommunalpolitik for at fremme en landspolitisk dagsorden

Ledelse
Byråd

Ellen Phillipsen Dahl har været i politik af to omgange. Fælles for dem begge er, at hun blev valgt ind for en lokalliste. Borgerlisten i 2005 og Demokratisk Balance i 2013. Hun mener ikke, at de landsdækkende partier kan give hende den frihed, hun har brug for.

– Mange dømte os til at være færdige som parti. Internt i vores liste blev det til den holdning, at vi skal vise dem, at de tager fejl,siger Ellen Phillipsen Dahl. Foto: Bo Lehm / Nordjyske / Ritzau Scanpix

DI: Vi vil gerne hjælpe kommunerne

Børn
Dagtilbud
Velfærd

Private aktører står på spring – men ifølge KL er selve driften af dagtilbud først og fremmest en kommunal opgave.

Foto: Mads Jensen / Ritzau Scanpix

Hjørring har metoden til at få psykisk syge i arbejde

Social
Sundhed
Beskæftigelse

Mere fokus på beskæftigelse og mindre fokus på sygdom er grundtanken i IPS-metoden som Hjørring har arbejdet med i to år. Det har fået 60 procent af de ledige med psykiske diagnoser i arbejde eller uddannelse. Flere kommuner er i gang med at implementere metoden.