Gå til hovedindhold
Social
Sundhed
Beskæftigelse

Hjørring har metoden til at få psykisk syge i arbejde

Mere fokus på beskæftigelse og mindre fokus på sygdom er grundtanken i IPS-metoden som Hjørring har arbejdet med i to år. Det har fået 60 procent af de ledige med psykiske diagnoser i arbejde eller uddannelse. Flere kommuner er i gang med at implementere metoden.

29. 08. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

IPS-metoden hedder den. Det står for Individuelt Planlagt job med Støtte. Metoden er særligt udviklet til at hjælpe mennesker med psykiske diagnoser i beskæftigelse eller uddannelse. Den har de haft rigtig gode resultater med i Hjørring Kommune. Siden september 2017, hvor man tog metoden i brug, er 60 procent af de ledige borgere med diagnoser som ADHD, ADD, skizofreni, bipolar lidelser, depression og angst, samt andre former for psykisk sårbarhed kommet i job eller i uddannelse, og det er væsentlig mere, end det man opnår med de traditionelle metoder.

– Helt grundlæggende handler det om, at man går borgerens vej. Man tager udgangspunkt i deres ønsker og motivation, siger Britt Grønborg Sand, der er en af kommunens nu seks uddannede IPS-konsulenter. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her