Gå til hovedindhold

Baggrund

Sosu’er skal forkæles med Aperol Spritz

Ældre
Velfærd
Social

Skuespiller og debattør Lotte Heise erkender, at alderdommen ikke er så sexy. Men alligevel mener hun, at nogle af de mange kendte danskere i 60’erne burde blande sig mere i debatten om ældres vilkår. Her giver hun selv sit bidrag.

Her er Lotte Heise med sin mor, Inge. Billedet er fra 2015, hvor Lotte Heises bog om samlivet med den handicappede mor, udkom. Foto: Uffe Weng / Ritzau Scanpix

Scenen er sat for ny klimalov

Klima
Ledelse
Teknik

Regeringen og dens støttepartier har sat gang i arbejdet med en ambitiøs klimalov, der skal reducere Danmarks udledning af CO2 med 70 procent i 2030. Kommunerne arbejder allerede seriøst med klimaplaner og skal med i det lovforberedende arbejde, mener KL.

Egentlig havde klimaminister Dan Jørgensen (S) forestillet sig, at vindmøllerne på vandet skulle have dannet baggrund for pressemødet. Men Greenpeace og andre klimaforkæmpere stjal billedet med et andet bagtæppe. Foto: Thomas Kokholm

Guldborgsund vinder principiel millionsag

Social
Jura
Sagsbehandling

Højesteret har afgjort, at Guldborgsund Kommune kan sende en tocifret millionregning for en enkelt borger videre til Varde Kommune. Retssagen afklarer en række principielle spørgsmål, giver alvorlige hovedbrud i Varde og blod på tanden i Guldborgsund.

Lolland vil have udenlandske ejere til tomme fritidsboliger

Integration
Ledelse
Teknik

Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), vil have lempet reglerne for salg af fritidshuse til udenlandske turister. Konkret foreslår borgmesteren, at 25 procent af de såkaldte fleksboliger skal kunne sælges, uden at man først skal spørge Civilstyrelsen om lov.

– Vi har masser af tomme huse, hvis der er en svensker, en nordmand, en tysker eller en litauer, der har lyst til at købe, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland. Illustration: Gitte Skov

Jeg plejer at kalde dem for sure gamle mænd

Ledelse
Navne
Byråd

Signe Nøhr (K) er 25 år og allerede i gang med sin anden periode i Vesthimmerland Kommunes byråd. Hun stillede op, da hun var 18, blev valgt ind som 19-årig, og har siden skullet lære at navigere i en verden, hvor hun er den unge blandt de voksne og den voksne blandt de unge.

Østjylland kæmper om Aarhus’ nye børnefamilier

Børn
Økonomi
Byudvikling

Når det bliver tid til at stifte familie og få børn, flytter mange nyklækkede børnefamilier ud af Aarhus for at få mere plads og bedre økonomi. Nabokommunerne skal derfor være skarpe på at markedsføre sig mod de behov, familierne har.

Foto: Sigrid Nygaard / Ritzau Scanpix