Gå til hovedindhold

Baggrund

Tager over efter Sass: Det bliver med tårer, når jeg stopper i byrådet

Lås ikon

Ledelse
Navne
Folketinget

Tanja Larsson fra Faxe takker ja til at indtræde i Folketinget, efter at Henrik Sass Larsen har valgt at udtræde.

Tanja Larsson tager nu sin erfaring som lokalpolitiker med til Christiansborg. Foto: Dejan Obretkovic /Gonzales Photo / Ritzau Scanpix

Søren Pind om årene på rådhuset: Stod det til venstrefløjen, lignede København stadig en østtysk havneby

Lås ikon

Ledelse
Navne
Byggeri

Han væltede en partifælle og satsede alt på at få overborgmesterposten. Det lykkedes ikke, men det var der så meget andet, der gjorde, fortæller Søren Pind (V) i sin nye selvbiografi.

Foto: Robin Skjoldborg

Vi vil en skole, som kan mere for flere

Lås ikon

Ledelse
Skole
Børn

Intentionerne i folkeskolereformen lever. Kommunerne er klar til at arbejde videre med dem. Udvalgsformand i KL og borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen (S), forventer, at Christiansborg giver kommunerne arbejdsro. Og så glæder han sig i øvrigt over et godt samarbejde med Danmarks Lærerforening.

Selvmødere er et ustyrligt princip

Lås ikon

Social
Udsatte
Velfærd

Selvmøderprincippet gør udgifter til herberger, kvindekrisecentre og ambulant alkoholbehandling mere eller mindre ustyrlige, mener KL. Princippet er vigtigt og skal bevares, men udbyderne skal indgå driftsoverenskomster, lyder budskabet. Tankerne får en kold modtagelse hos flere aktører på området.

Udgifterne på området for herberger, krisecentre og ambulant alkoholbehandling er ustyrlige, siger kommunerne. Løsningen er at tvinge de private udbydere til at indgå driftsoverenskomster med kommunerne. Foto: Ulrik Jantzen / Ritzau Scanpix

Flamingoens velbevarede hemmelighed

Lås ikon

Affald & genbrug
Miljø
Administration

Blot 36 af landets kommuner genanvender flamingo. Branchen erkender, at den har ikke været god nok til at fortælle om mulighederne.

Megabyer søger klimaløsninger i København

Lås ikon

Teknik
Klima
Byudvikling

Verdens storbyer samarbejder om at løse klimaudfordringerne og om at leve op til Parisaftalens mål, uanset hvad deres nationale regeringer måtte mene. Bydiplomatiet vokser sig stærkt i disse år, og til oktober mødes mere end 60 borgmestre fra verdens storbyer i København til topmøde i C40-netværket.

Foto: Lars Laursen / Ritzau Scanpix