Gå til hovedindhold

Baggrund

Kommunerne kan hjælpe med EU’s klimamål

Ledelse
Klima
EU

EU skal være klimaneutral i 2050, lyder ambitionen fra den kommende kommissionsformand. Danske kommuner kan spille en afgørende rolle, mener formand for KL’s internationale udvalg. Men det kræver, at EU-pengene stadig flyder til de lande, der er længst fremme i den grønne omstilling.

Erik Flyvholm (V, formand for KL’s internationale udvalg, mener, at danske klimaløsninger kan bidrage til teknologispring i resten af EU. Foto: Astrid Dalum / Ritzau Scanpix

Håndtryk deler vandene

Integration
Social
Kultur

På Frederiksberg skændes venstrefløjen om den nye grundlovsceremoni – mens man i Aalborg har fundet en mindelig løsning.

Illustration: Gitte Skov

Djævlen ligger i implementeringen

Kommunikation
Digitalisering
Skole

Efter efterårsferien er det D-dag for skolernes nye kommunikationskanal Aula. Det er blevet kaldt det største kommunale it-projekt målt på antallet af brugere. De ansvarlige i kommunernes it-fællesskab KOMBIT er sikre på, at de har et system, der virker, men som i alle store it-projekter ligger djævlen i implementeringen.

Har I lavet den over en øl på et værtshus?

Børn
Byråd
Unge

Nej, det havde Børne- og Undervisningsudvalget ikke. Da de præsenterede den nye børne- og ungepolitik for byrådet i Ikast-Brande var det halvandet års arbejde, der gik forud. Politikken kan stå på et A4-ark. Otte sætninger og otte tegninger, som begejstrer medarbejdere og forældre. Nogle af kollegerne var lidt mere skeptiske.

Illustration: Michael Eriksen / Visuel Retning 2019

Partitoppen skal have fingrene i den lokale muld

Ledelse
Byråd
Folketinget

Simon Vanggaard (DF) er vokset op i Nørre Snede. En Dansk Folkeparti højborg i Midtjylland, men hvor Venstre sidder stærkt på magten. I dag kæmper han en hård kamp for at få skabt en bedre balance mellem kommunal- og Christiansborg-politik i toppen af partiet.

Simon Vanggaard er født i Nørre-Snede Kommune, som populært sagt blev bindestregen mellem Ikast-Brande ved kommunesammenlægningen i 2007. Kommunen huskes stadig for sine store politiske personligheder. Arkivfoto

Når oversvømmelser er gode

Miljø
Natur
Administration

Lejre og Holbæk Kommuner har med succes gennemført et naturgenopretningsprojekt på tværs af kommunegrænser. Selvom størstedelen af området lå i Holbæk, tog Lejre opgaven på sig. Et stærkt administrativt arbejde og bred enighed har gjort samarbejdet gnidningsfrit for alle parter.