Gå til hovedindhold
Ledelse
Klima
EU

Kommunerne kan hjælpe med EU’s klimamål

EU skal være klimaneutral i 2050, lyder ambitionen fra den kommende kommissionsformand. Danske kommuner kan spille en afgørende rolle, mener formand for KL’s internationale udvalg. Men det kræver, at EU-pengene stadig flyder til de lande, der er længst fremme i den grønne omstilling.

Erik Flyvholm (V, formand for KL’s internationale udvalg, mener, at danske klimaløsninger kan bidrage til teknologispring i resten af EU. Foto: Astrid Dalum / Ritzau Scanpix
10. 10. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

EU’s kommende kommissionsformand, tyskeren Ursula von der Leyen, løftede i sin tale til Europa-Parlamentet i sommer sløret for sine planer på klimaområdet. EU skal være klimaneutralt i 2050. 

Hvordan skal det så ske? Køreplanen gav Ursula von der Leyen et sparsomt detaljeret bud på i samme ombæring. For at nå dertil skal EU-landene som delmål nedbringe deres CO2-udledning med mindst 50 procent i 2030. Desuden vil von der Leyen i løbet af de første hundrede dage, efter hun er tiltrådt i starten af november, fremsætte en europæisk klimalov, som forpligter EU-landene til målet. Og så vil hun etablere en grøn omstillingsfond, som skal hjælpe de regioner, der bliver hårdest ramt af omstillingen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her