Gå til hovedindhold
Miljø
Natur
Administration

Når oversvømmelser er gode

Lejre og Holbæk Kommuner har med succes gennemført et naturgenopretningsprojekt på tværs af kommunegrænser. Selvom størstedelen af området lå i Holbæk, tog Lejre opgaven på sig. Et stærkt administrativt arbejde og bred enighed har gjort samarbejdet gnidningsfrit for alle parter.

10. 10. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Frederik Overby Vinding

Kører man i dag langs Holbækmotorvejen på strækningen mellem Lejre og Holbæk, får man på begge sider en væsentlig anden udsigt, end man gjorde for et par år siden. Hvad der før var fladt, inddæmmet landbrugsjord, er i dag et frodigt, oversvømmet vådområde.  

Projektet blev søsat tilbage i 2008, da naturstyrelsen fik en milliard at bruge på at bidrage til den danske natur. Det blev blandt andet til en indsats for et bedre vandmiljø i Isefjorden. Naturstyrelsen stod for at lave vådområdet syd for motorvejen, mens Holbæk og Lejre lavede området mod nord. Arbejdet med at lave det nye vådområde mod nord blev færdigt hen mod slutningen af 2018. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her