Gå til hovedindhold

Baggrund

Sex-tech giver handicappede fred til egen seksualitet

Velfærdsteknologi
Handicap
Social

Der kan være både fysiske og psykiske udfordringer, når handicappede skal udleve deres seksualitet. For mange er handicappedes seksualitet tabubelagt, men nye velfærdsteknologier skal hjælpe handicappede med at udforske og udleve deres seksualitet på egne præmisser.

Ry-sagen er blevet til e-learning

Digitalisering
Uddannelse
Skole

Godt 1.000 ledere, pædagoger og lærere i Skanderborg har haft et digitalt undervisningsforløb, som skal sikre, at de har styr på dokumentationen, hvis der er grund til bekymring for et barn eller en elev. Det kan andre kommuner have glæde af.

20 kroners prisstigning på cigaretter er brutalt

Ledelse
Byråd
Navne

Når 29-årige Martin Bech (V) gør status på 10 år i lokalpolitik, kunne han ønske, at han som ung student havde taget et sabbatår, inden han lod sig opsluge af det politiske liv. Til gengæld har han i dag fundet en niche i genbrug af campingvogne, som giver ham luft under vingerne.

Spørgelysten stortrives i Randers

Byråd
Klima
Ledelse

Klimaet i byrådet er dårligt, lyder det fra begge sider af borgmesterpartiet Socialdemokratiet. Samtidig vælter spørgsmålene ind til forvaltningen. Det er et tegn på mistillid, siger professor.

Jeg glemmer aldrig personalesagerne

Ledelse
Arbejdsmarked
Administration

Skandalen om de mange fejlbehæftede afskedigelser i Randers fylder stadig i den tidligere bykonge Keld Hüttels (S) hukommelse. For første gang sætter han nu ord på sine tanker.

Frivilliges indsats betyder færre besøg hos lægen

Social
Sundhed
Ældre

Mange tusinde ældre risikerer at blive ramt af depression, og mange uden at de får hjælp. Sådan behøver det ikke at være, hvis kommuner og frivillige mere systematisk slår kræfterne sammen, som de for eksempel har gjort i Horsens og Faaborg-Midtfyn.