Gå til hovedindhold
Digitalisering
Social
Navne

Hjernedøde svenskerluder

Charlotta Lindblom er museumsinspektør i Vejle Kommune og fik efter et interview til Danmarks Radio en utrolig grov SMS, der kaldte hende et væld af grimme ord. Det hjalp, at hendes chef tog sagen alvorligt, så hun ikke skulle håndtere chikanen alene.

”Du er sikkert også et jødesvin”. I februar åbnede Charlotta Lindblom sin telefon til en modbydelig besked fra et anonymt nummer. Foto: Michael Drost Hansen
24. 10. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Frederik Overby Vinding

Charlotta Lindblom går en lørdag formiddag tilbage i februar i Vejles gågade sammen med sin veninde, da hun får en SMS. ”Hjernedøde svenskerluder” og ”pampersvin” står der blandt andet i beskeden. 

Dagen forinden stillede hun op til et interview med DR, hvor hun i sit virke som museumsinspektør ved Vejle Museerne talte om, hvordan man bedst bevarer gravhøjene i Jelling, der er en del af UNESCOs verdensarv. Nogle turister bruger ikke trappen ved højene, men går op og ned ad siderne. Derfor er græsset blevet trådt ned, og der er opstået grimme mudderplamager langs siderne. Et af forslagene var at sætte skilte op, der bad folk om at holde sig til trappen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her