Gå til hovedindhold

Baggrund

Borgmestre er klar til mere overvågning

Administration
Ledelse
Teknik

Syv ud af ti af landets borgmestre siger ja tak til forslag fra regeringen om mere overvågning – og de vil også gerne gå endnu videre, viser en rundspørge, som Danske Kommuner har foretaget.

Alle behøver måske ikke en håndboldhal

Ledelse
Byråd
Idræt

Holstebro Kommune er fyldt med små samfund, hvor lokalpatriotismen er stor og en del af identiteten. Foreningsdanmark er omdrejningspunkt for det meste. Det skal man værne om, men måske behøver alle ikke have en håndboldhal, siger Bibi Mundbjerg (V) fra Skave, som er den eneste kvinde i Venstres ni mand store byrådsgruppe.

Foto: Holstebro Kommune

Kæmper mod skimmel, fugt og boligspekulanter

Byggeri
Teknik
Miljø

I halvandet år har Lolland Kommune haft en boligsocial medarbejder som første geled i kampen mod boligspekulanter, der tjener penge på at opkøbe og udleje dårlige huse til udsatte mennesker. Kom med Carsten Lejbølle på arbejde i en landsby, hvor indsatsen for at sikre ordnede boligforhold finder sted.

Mangler metoder mod spekulanter

Teknik
Miljø
Byggeri

Lolland kæmper mod spekulanter, der opkøber faldefærdige boliger og udlejer dem. Kommunen ender med at stå med både ansvaret for oprydningen og regningen, der følger med. Lollands borgmester beder om flere værktøjer til at stække bolighajerne.

Elever tilbydes hpv-vaccine i skoletiden

Sundhed
Børn
Velfærd

Gladsaxe og København Kommuner tilbyder som de eneste kommuner i landet både drenge og piger i 6. klasse gratis hpv-vaccine på skolen.

Der handles stadig i Haslev

Byudvikling
Erhverv
Kultur

Både de handlende og Faxes borgmester er sikre på, at der også fremover vil være et levende handelsliv i midtsjællandske Haslev, selv om en prognose stryger byen fra listen over handelsbyer i 2030.