Gå til hovedindhold

Baggrund

Kommuner udnytter frit lejde til skattestigninger

Økonomi
Budget
Skat

En række kommuner har udnyttet tidligere skattenedsættelser til at hæve skatten næste år, selvom det udløser en kollektiv sanktion, så alle andre kommuner skal være med til at betale. Vi hjalp tidligere, så nu må de andre hjælpe os, lyder forklaringen.

Kommuner afventer minimumsnormeringer fra Christiansborg

Økonomi
Social
Børn

Mens politikerne på Christiansborg forsøger at finde ud af, hvordan de skal gennemføre ambitionen om minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer, forholder kommunerne sig afventende. Syv kommuner har dog besluttet sig for at overhale Folketinget inden om.

SF: 40 års besparelser på børnene må stoppe nu

Økonomi
Social
Dagtilbud

Børneområdet befinder sig i en katastrofesituation, siger SF midt i finanslovsforhandlingerne, hvor minimumsnormeringer er et centralt tema.

Klare tabere og sikre vindere

Ledelse
Demokrati
Kommunalvalg

Baseret på store personligheder eller politisk historie er udfaldet ved hvert kommunalvalg næsten givet på forhånd i flere af landets kommuner. Er det muligt at slå Danmarks mest populære borgmester nogensinde, og består Rødovres mangeårige socialdemokratiske identitet fortsat efter valget i 2021?

Det kan være farligt at finde spidskandidaten tidligt

Ledelse
Kommunalvalg
Demokrati

Mange steder er partierne allerede begyndt at finde spidskandidaterne til kommunalvalget i 2021. Det kan være en fordel, men det er det ikke nødvendigvis, påpeger en kommunalforsker.

Sanktioner har taget livet af midtvejsbudgettet

Ledelse
Kommunalvalg
Budget

Engang kunne man groft sagt se på et kommunalt budget, hvornår i valgperioden det var udarbejdet. Men sådan er det ikke længere, viser forskningen.