Gå til hovedindhold
Administration
Arbejdsmarked

Innovation er et håndværk

Innovation er ikke nødvendigvis altid populært. Men det betyder meget, at politikerne går foran og peger på områder, hvor de gerne vil have medarbejderne til at arbejde mere innovativt. Det siger Pia Gjellerup, leder af Center for Offentlig Innovation.

Foto: Cartsen Snejbjerg
21. 11. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Sidsel Boye

Hvis det offentligt og det private vil hente inspiration til at få mere innovation ind i deres samarbejde, så kan de se til Norge. Her stillede Oslo Kommune i forbindelse med et plejehjemsbyggeri krav til entreprenøren om, at alt materiel på byggepladsen skulle være drevet af bæredygtig energi. Entreprenøren syntes, det var et vanvittigt dyrt krav, og stillede modspørgsmålet, om kommunen virkelig var villig til at betale for udviklingen af en helt ny fossilfri maskinpark.  

Her kunne al dialog være stoppet på grund af den økonomiske barriere, men i stedet gik fem centrale norske parter, som repræsenterer forskning, kommune og regioner, erhverv og innovation, ind i projektet, og i dag er offentlige byggepladser med bæredygtig energiprofil ikke længere en vanvittig tanke for nordmændene.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her