Gå til hovedindhold
Ledelse
Teknik
Miljø

Sluseklappen der gik ned

Et sluseprojekt, der kunne sikre Kerteminde mod fremtidige klimakatastrofer, gik i vasken. Boligejerne ville ikke være med, da de så regningen. Mange kommuner oplever, at det er svært at få boligejere til at forstå, at de selv har et ansvar for sikre deres ejendom mod klimaforandringer.

21. 11. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Det sku’ være så godt, men det endte faktisk skidt. Kerteminde er et af de steder i landet, hvor husejere relativt ofte risikerer vand i stuer og kældre, når vandstanden er høj, og vinden er i den forkerte retning. Og ifølge de nyeste klimaberegninger kommer det til at ske oftere.

Oprindeligt var det en gruppe borgere, der med inspiration fra Venedig, kom til kommunen med en ide til et slusesystem, der kunne beskytte de udsatte ejendomme. Prisen var 45 millioner og den store pengetank Realdania synes så godt om projektet, at de ville finansiere omkring en tredjedel – 14,5 millioner kroner. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her