Gå til hovedindhold
Kultur
Byggeri
Byudvikling

Sådan kunne verden have set ud

Den underfundige udstilling ”AD ACTA – Arkiverede Visioner” er guf for enhver politiker og embedsmand med hang til byplanlægning og store visioner. Kunstner Lasse Krog Møller er gået på opdagelse i arkivet på Museet for kunst i det offentlige rum i Køge og vækker storslåede planer for danske byer til live.

05. 12. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Hvad nu hvis Kaare Klints biblioteksbygning i Horsens var blevet bygget, og som planlagt udsmykket med Mogens Bøggilds keramiske relief, der skulle hædre bysbarnet Vitus Bering? Så ville det stå som et fornemt monument over, hvad velfærdsstaten kunne præstere. Ideen, planen og modellen blev skabt i 1942, men blev endeligt skrinlagt i starten af 50’erne. Ærgerligt, tænker man. Det kunne være blevet et godt udflugtsmål for mangen en turist med en passion for dansk arkitektur og design.

Eller i en helt anden boldgade; hvad hvis DSB i 1924 havde fået opført en 40 etagers administrationsbygning ved Hovedbanegården i København? En tro kopi af skyskraberen til avisen Chicago Tribune. Arkitekt Anton Rosen var nemlig så heldig at få solgt de selv samme tegninger til Statsbanerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her