Gå til hovedindhold

Baggrund

Kommuner vil med i klimaloven

Lås ikon

Økonomi
Teknik
Miljø

Når målet om at reducere Danmarks CO2-udledning skal indfries, spiller kommunerne en helt central rolle. Men hvordan når vi derhen, og hvad bør der stå i den nye klimalov? Det giver fire kommunaldirektører deres bud på.

Hjertepatienter har det godt i kommunen

Lås ikon

Social
Sundhed
Velfærd

Kommunerne i Region Midtjylland har med stor succes overtaget rehabilitering af hjertepatienter. Kvaliteten er lige så god som på hospitalet, borgerne er tilfredse, og opgaven løses langt billigere.

Sygehusene sander til i kronikere

Lås ikon

Social
Ældre
Udsatte

Det går alt for langsomt med at få flyttet behandling og kontrol af kronisk syge ældre ud af sygehusene. KL og Danske Regioner har brug for hjælp fra Christiansborg for at løse opgaven, vurderer sundhedsøkonom Jes Søgaard.

Kommuner går til filmen

Lås ikon

Kultur
Økonomi
Erhverv

Der er penge i at investere i film. Men det er svært at måle hvor mange. Alligevel vokser de regionale filmfonde, og fra i år har de også fået et stort løft i statsstøtten.

Den kompromissøgende budgetsnedker

Lås ikon

Ledelse
Byråd
Demokrati

Da borgmesteren ikke kunne finde flertal bag en budgetaftale, gik Allerøds viceborgmester, Miki Dam Larsen (S), sammen med Konservative og Enhedslisten. For ham handler kommunalpolitik om at finde løsninger, der holder.

Landsbyer løfter Lejre i flok

Lås ikon

Ledelse
Social
Borgerinddragelse

Lejre er måske Danmarks mest decentrale kommune. Et stort landsbyudvalg skal arbejde på at gøre de små samfund endnu bedre og ruste dem til fremtiden. I Lejre har landsbyerne reel indflydelse til at løfte livet i kommunen.