Gå til hovedindhold

Baggrund

Børnene vandt over de ældre i finansloven

Ældre
Finanslov
Børn

Efter mange år med milliarder af øremærkede kroner til ældreområdet har et nyt flertal nu fokuseret på børnene. Det går dog ikke i det lange løb, vurderer politisk kommentator.

Sundhed slår bunden ud af budgetterne

Økonomi
Sundhed

Stigende sundhedsudgifter tvinger kommunerne til at finde besparelser på andre områder. Sådan lyder det fra et stort flertal af landets borgmester i ny rundspørge. De efterlyser, at Christiansborg får både en sundheds- og en udligningsreform på plads.

Hvorfor taler vi så lidt om budgetloven?

Økonomi
Budget

Ti år med smalhals i den offentlige sektor, mens velstandsstigningen er blevet i borgernes lommer, har forrykket balancen mellem borgernes forventninger til plejehjem, børnehaver og skoler, og den service, som kommunerne rent faktisk kan levere. Det mener KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S), der derfor efterspørger konkrete ændringer i budgetloven.

Støttepartier vil give kommuner fleksibilitet

Økonomi
Budget

Enhedslisten og SF har de samme tre konkrete ændringsforslag til budgetloven, der skal revideres i starten af det nye år. Socialdemokratiet venter på evalueringer, før de vil mene noget.

Køge kortlægger konsulentforbrug

Økonomi
Administration

Konsulenter spiller en større og større rolle i velfærdssamfundet, uden at konsulentforbruget af den grund er underlagt samme granskning som økonomien på en folkeskole eller et plejehjem. Det kalder på en bredere og mere nuanceret drøftelse af området, mener kommunaldirektør i Køge. Derfor har kommunen lagt konsulentforbruget frem, så politikerne kan få overblik over det, som de skal stå til ansvar for.

Fra byråd til borgen og retur

Byråd
Folketinget
Navne

Efter 14 måneder på Christiansborg er 52-årige Øjvind Vilsholm (EL) vendt tilbage som Enhedslistens enmandshær i Furesø Byråd. Her kan han arbejde videre med det, han begyndte på i Folketinget.