Gå til hovedindhold

Baggrund

Regeringen sparker frikommunerne til hjørne

Lås ikon

Administration
Frisættelse

S-regeringen dropper frikommuneforsøgene, men vil dog se på, om ansøgerne kan benytte den udvidede udfordringsret. Borgmestre ærgrer sig, mens Venstre opfatter det som mistillid til kommunerne.

Bankudbud er en blandet pose bolcher

Lås ikon

Administration
Økonomi

Skærpede kommunale udbudskrav til bankernes etik har medført både succes og nederlag. I Aabenraa har kommunen fået deres bankforbindelse til at acceptere en række af KL’s bankråds betingelser. I Gladsaxe sidder de tomhændede tilbage efter et fejlslagent udbud.

Frederiksberg går helt tæt på borgerne

Lås ikon

Teknik
Klima

Den lille, men befolkningstætte, hovedstadskommune vil i løbet af 2020 sætte gang i et bæredygtighedslaboratorium. Det skal give svar på, hvordan borgerne kan bidrage til kommunens CO2-mål.

Helle for Hvidovre

Lås ikon

Byråd
Navne

Borgmester Helle Adelborg har levet hele sit liv i Hvidovre. Den store vestegnskommune er, som hun siger, ”rød, grøn og blå”. Og for borgmesteren, som fylder 60 år den 26. januar, begyndte politik på en måde også med vandet.

Byrådsmedlem klar til at tage over efter Elbæk

Lås ikon

Byråd
Navne

Mira Issa Bloch fra Skanderborg Byråd har meldt sig ind i kampen om at blive politisk leder for Alternativet. Hun har det, der skal til, selv om hun ikke har lang erfaring fra Christiansborg, siger hun.

Det lille big bang på beskæftigelsesområdet

Lås ikon

Beskæftigelse
Arbejdsmarked

Høje-Taastrup Kommune har i flere år arbejdet med kulturen i jobcenteret for at møde borgerne med mere gulerod og mindre pisk. Derfor er kommunen godt forberedt til den nye lovgivning, der giver medarbejderne mere plads til de individuelle løsninger.