Gå til hovedindhold

Baggrund

Kæmper om statslige millioner

Økonomi
Kultur

Landets 18 regionale spillesteder skal snart søge, hvis de vil beholde deres status og den statslige millionstøtte. Men kan man egentlig ikke klare sig uden? Det er der delte meninger om.

Kirken nedlægger veto

Teknik

Kirkernes indsigelsesret spænder ben for byudvikling og klimatiltag, mener kommunerne, der vil have indskrænket kirkernes vetoret mod nyt byggeri. Vi passer på både samfund og kulturarv, siger biskoppen, mens udvalgsformænd i kommunerne oplever problemer med at bygge alt fra vindmøller over indkøbscenter til ældreboliger.

Socialrådgivere trænger til mere praktik

Arbejdsmarked
Uddannelse

Nyuddannede socialrådgivere slår sig på mødet med virkeligheden og har svært ved at indfri forventningerne. Derfor mener Høje-Taastrup Kommune, at der skal mere praktik ind i uddannelsen.

Rigide regler spænder ben for grønnere fjernvarme

Energi
Forsyning
Klima

Haveaffald er en både billig og klimavenlig kilde til fjernvarme. Alligevel ser et nyt værk i Sorø ud til at blive et af ganske få. Ubegribeligt, lyder det fra forsker og fjernvarmebranchen.

Et lille stykke plast kan ødelægge et helt læs haveaffald

Affald & genbrug
Klima
Energi

Der er endnu et benspænd, når man vil udnytte energien i haveaffald – og det skal løses i en fart, siger ekspert.

Kommunen er altså ikke din familie

Sundhed
Administration

Borgmester i Rudersdal, Jens Ive, vil gerne være med til at gøre dette årti til værdidebattens årti. Han er træt af de forældre, som mener, at skolen skal opdrage deres børn, og af de pårørende, som mener, at plejehjemmet må sørge for, at deres gamle kommer til tandlæge og har styr på tøjet.