Baggrund | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

Baggrund

Det administrative monster

Administration
Digitalisering

Kommunerne går med ”livrem og seler”, når det kommer til GDPR. Det har KL eksemplificeret i et katalog med 40 eksempler, hvor medarbejdere har været i tvivl, om de brød GDPR. Datatilsynet har kigget på kataloget og givet en vurdering på alle eksemplerne.

Hvordan står det til med demokratiet i Danmark?

Hvordan står det til med demokratiet i Danmark?

Kommuner nedbringer antallet af uønskede graviditeter

Sundhed
Unge

Flere kommuner tilbyder gratis rådgivning og prævention til unge. Håbet er, at tilbuddene kan give de unge en sund seksualitet og samtidig nedbringe antallet af både aborter og teenagemødre.

Eleverne fatter en brik

Skole
Børn

Det er ikke kun matematikken, der er i fokus, når indskolingen på Herlev Byskole bruger skakbrættet i matematiktimerne. Dansk Skoleskaks læringskoncept SKAK+MAT gør eleverne bedre til matematik og giver skolens børn - der har mange forskellige nationaliteter - et fælles sprog og en tydelig struktur.

Kommunaldirektør sætter musik til arbejdslivet

Arbejdsmarked
Ledelse

Hvorfor findes der så få sange om vores arbejdsliv? De fleste af os tilbringer trods alt temmelig mange timer på jobbet, og det fylder i vores følelsesliv. Det siger Helsingørs kommunaldirektør, musikeren Stine Johansen, som er aktuel med debutalbum.

Vi passer godt på de mest pressede sagsbehandlere

Arbejdsmiljø
Administration

Halvdelen af kommunerne oplever stor udskiftning af personalet, som har med de hårde børnesager at gøre. Randers Kommune har taget konsekvensen og sørger for, at der er tæt supervision og tæt ledelse på medarbejderne, fordi jobbet slider.

De små tegn viser, hvornår noget er på vej

Udsatte børn og unge
Kriminalitet
Social

Tønder Kommune har haft ti sager for det godt ét år gamle ungdomskriminalitetsnævn, og en af de foreløbige erfaringer er, at det nye nævn har skærpet kommunens blik for, hvad der er kriminalitet, og hvad der er sociale problemer.

Drengene fylder i nyt nævn

Kriminalitet
Udsatte børn og unge

Drengene dominerer i de sager, som Ungdomskriminalitetsnævnet har behandlet i det første år af sin levetid, og det er ingen overraskelse, siger den ny formand for Det kriminalpræventive Råd.