Gå til hovedindhold

Baggrund

Venstre skal bide sig fast i forhandlingsbordet

Økonomi
Udligning

Meldingen fra flere Venstre-borgmestre er klar: Det er så vigtigt med en ny udligningsreform, at Venstres forhandlere må gøre alt, hvad de overhovedet kan, for at komme med i en aftale.

Vil have mere EU-indflydelse til det lokale

EU

Nyvalgt formand vil have de lokale og regionale politikeres organisation i EU tættere på den formelle magt i Bruxelles. Forsøg hellere at styrke nærhedsprincippet under den nuværende struktur, lyder det fra den danske delegations formand, Erik Flyvholm (V).

Mens uroen ulmer, spirer optimismen

Kommunalvalg

Den seneste tumult i Liberal Alliance får ikke byrådsmedlemmerne til at opgive håbet, selv om der kun er halvandet år til kommunalvalget.

Kampen om de klogeste

Økonomi
Skole

Børne- og undervisningsministeren har skrottet talentindsatsen og bebudet, at udviklingen af de mest talentfulde elever skal ske gennem et ”generelt løft” af folkeskolen. Langt fra alle er enige i den beslutning. Når man smører pengene ud på den måde, vil nogle af dem blive brugt på at slukke brande andre steder, lyder kritikken.

Byrådspolitiker i Bruxelles

EU
Byråd
Administration

I ti år har Kirstine Bille (SF) været medlem af EU’s Regionsudvalg. Her har hun oplevet, hvordan et system, der ofte opleves fjernt, faktisk kan være meget virkelighedsnært og trække linjer tilbage til arbejdet i byrådet i Syddjurs Kommune.

Kommuner straffes for at betale lån tilbage

Økonomi

I januar kunne 42 kommunale museer og kulturinstitutioner ånde lettede op. Efter flere års usikkerhed om tilbagebetaling af millionstore lån optaget gennem Arbejdsmarkedets Feriefond, fik de eftergivet op mod 90 procent af beløbene. Men fire kommuner havde allerede betalt lånene tilbage. Nu kræver de en stor del af pengene tilbage.