Gå til hovedindhold

Baggrund

Det er blevet svært at være patient

Ældre
Sundhed

For de ældste patienter er det blevet en uoverskuelig opgave at finde rundt i det specialiserede sundhedsvæsen. De nye sygeplejersker i borgernær sygepleje er uddannede til at hjælpe de mest udsatte og multisyge ældre.

Stemmeslugeren siger farvel

Navne
Kommunalvalg

Rebild Kommunes absolut største stemmesluger Allan Busk (Lokal) siger farvel til sin plads i byrådet fra næste valg. Det betyder også, at det parti, han var med til at stifte få måneder inden valget i 2013, bliver lagt i graven. Men hvis den linje, han har kæmpet for at få igennem, ikke bliver holdt, så lover han at vende tilbage.

”Jeg er glad for, at jeg ikke kendte konsekvenserne”

Byråd
Arbejdsmiljø

Sonja Marie Jensen fortryder ikke, at hun fortalte om sexchikane i byrådet i Nyborg. Men hun er glad for, at hun ikke på forhånd kendte omfanget af reaktionerne. For så var hun måske ikke stået frem. Men snakken om kvinders vilkår i lokalpolitik må ikke forstumme, mener hun.

”Når mødet er slut, er det åbenbart okay at tage mig bagpå”

Byråd
Arbejdsmiljø

På de formelle møder begrænser det sig til lumre kommentarer. Når dagsorden er overstået, og der kommer alkohol på bordet, kan det gå over i befamlinger. Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har talt med et kvindeligt byrådsmedlem om hendes oplevelser med uønsket seksuel opmærksomhed i lokalpolitik.

Hver tiende kvinde oplever sexisme i byrådet

Byråd
Arbejdsmiljø
Ligestilling

Hver tiende af landets kvindelige byrådsmedlemmer har oplevet uønsket seksuel opmærksom fra deres byrådskolleger i denne valgperiode. Oplevelserne spænder fra lumre kommentarer til regulært gramseri.

Omstillingen bliver svær, hvis alle griber den an forskelligt

Klima
Administration

Ifølge klimaprofessor Katherine Richardson er der plads til forbedring i kommunernes klimaindsats.