Gå til hovedindhold
Udsatte
Handicap
Beskæftigelse

Kødgryderne giver livsglæde

Udviklingshæmmede og psykisk sårbare får sjældent prøvet deres kompetencer af på det almindelige arbejdsmarked. Men i køkkenet på Café Ingeborg i Ringsted bliver de mødt med forventninger, der bliver vekslet til øget trivsel og større selvtillid.

19. 03. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Martin S. Poulsen

Frikadellerne er på vej ud af ovnen, og i den anden ende af køkkenet får en lagkage det sidste lag flødeskum på. Ved bordene i det tilstødende cafeområde sludrer et par beboere med en af køkkenets ansatte, der tager sig en kort pause fra arbejdet. Det ligner ethvert andet plejehjemskøkken, men køkkenet på plejehjemmet Knud Lavard Centeret i Ringsted bys nordlige udkant er mere end et almindeligt plejehjemskøkken. Det er en arbejdsplads, hvor sammensætningen af medarbejderstaben ligger lidt udover det sædvanlige. 

– Her har vi ansat dem, der ellers ville sidde derhjemme og spille computer og aldrig komme uden for en dør. Og vi har ansat handicappede, der aldrig kommer i nærheden af det almindelige arbejdsmarked, men som har en masse menneskelige kompetencer, der er guld værd på en arbejdsplads. Og så har vi ansatte, der arbejder i helt almindelig beskæftigelse, som er skidegode til at lære fra sig og vise, hvordan det er at være på en arbejdsplads, forklarer Anne Woergaard Mikkelsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her