Gå til hovedindhold

Tema

Rapport fra et virusramt Vordingborg

Økonomi
COVID19

Kommunerne kæmper for at holde velfærdssystemerne kørerende under coronakrisen. Der skal findes alternative arbejdsformer, og der skal dagligt tages stilling til 117 nye spørgsmål i en verden, der er af lave. Vi besøgte krisestaben i Vordingborg Kommune.

Hygiejnesygeplejerskerne arbejder i døgndrift

COVID19
Sundhed

Kommunernes hygiejnesygeplejersker arbejder alle ugens syv dage for at sikre, at alle i ældreplejen fra leder til assistent er opdateret med den nyeste viden om Covid-19.

Coronakrisen kan sænke de grønne ambitioner

Økonomi
Klima
COVID19

Da staten har nærmest ubegrænsede lånemuligheder, behøver man ikke være så bekymret for økonomien. Men de presserende politiske dagsordener på Christiansborg kan alligevel godt blive påvirket af krisen, vurderer en ekspert.

Godt klædt på til coronakrisen

COVID19
Sundhed

Som sygeplejerske kan Frederiksbergs sundhedsudvalgsformand Merete Winther Hildebrandt trække på sin faglighed under coronakrisen – og det er en gave.

Demente bør tilbydes test for Covid-19

Ældre
Sundhed
COVID19

Det kan blive en stor udfordring at isolere coronasmittede demente. Socialchefernes formand håber på flere test, så demente med hoste ikke bliver isoleret uden grund. Udvikler situationen sig voldsomt, kan nødret måske bruges til at låse døre på plejehjem.

Tidsplanen er normal, usikkerheden er total

Økonomi
Økonomiaftale
COVID19

Økonomiforhandlingerne kommer til at følge et nogenlunde normalt forløb. Men på grund af coronakrisen er alt andet omkring kommunernes økonomi usikkert. Det vurderer KL’s formand og næstformand efter møde med finansministeren.