Gå til hovedindhold

Baggrund

Godt at komme i gang

Skole
COVID19

Omkring halvdelen af landets kommuner valgte at åbne skoler og daginstitutioner på den tidligst mulige dato – onsdag den 15. april. Børne- og familiechef i Sorø Kommune, Henrik Madsen, glæder sig over, at det lykkedes at få kommunens seks folkeskoler og ti daginstitutioner med i første bølge.

Videndeling fra scenekanten

Arbejdsmarked

De tykke bøger og lange forskningsartikler er gemt langt væk, når fagfolk øser ud af deres viden hos Social Talks.

Tilsynet bremser Hørsholms grønne planer

Klima
Administration

Det går ikke at købe CO2-kompensation uden for kommunegrænsen, slår tilsynet fast. Men der er også andre oplagte veje at gå, lyder det fra grøn organisation.

Bruger krisen på at blive klogere

Arbejdsmarked
COVID19

Københavns Kommune sætter 200 medarbejdere fra jobcentrene på kursus bag skærmen, og en ny digital platform gør andre faggrupper klar til at tage fat på sundhedsområdet.

Beregningsbøvl koster kvart milliard

Økonomi
Sagsbehandling

En kvart milliard kroner i it-udvikling for en løsning, som få af de berørte bryder sig om, og tusindvis af pensionister, der venter på at få at vide, om de skal betale penge tilbage eller have penge udbetalt for tidligere år. Det ligner resultatet af et forløb, som KL kalder for bureaukratisk feinschmeckeri, og som Ældre Sagen kalder frustrerende og urimeligt.

Væksten er ved at gå i stå i Furesø

Økonomi
Byråd

Alle kommuner vil gerne tiltrække flere indbyggere, men der er ikke meget mere plads til byudvikling i Furesø, konstaterer tidligere Farum-borgmester, Lars Carpens (V), der forleden kunne fejre 25 år i kommunalpolitik.