Baggrund
Kommuner skal hjælpe sårbare indvandrere i kampen mod corona
Dårlige levevilkår og sproglige barrierer gør indvandrere ekstra udsatte for smittespredning med coronavirus. Kommunerne bør styrke indsatsen i udsatte boligområder, før næste bølge rammer i efteråret.
Bydelsmødre spreder viden om corona
Lokale kvinder har et unikt netværk i udsatte boligområder, som kan bruges til at bringe vigtig viden om coronavirus ud til sårbare indvandrere.
Klar med ekstra 3,6 milliarder kroner til anlæg
Der kommer gang i både bulldozere og vejtromler over hele landet resten af året. Kommunerne har udnyttet chancen til at sætte gang i byggeriet efter coronakrisen og har planlagt massevis af projekter, viser Nyhedsmagasinet Danske Kommuners kortlægning.
Vejen ud af krisen er asfalt
Selv om kommunevejene landet over er i nogenlunde stand, kan det stadig betale sig at asfaltere sig ud af krisen, lyder det fra ingeniører. Men der er også andre hensyn, påpeger en udvalgsformand.
Er videomødet kommet for at blive?
Coronakrisen har tvunget kommunerne til at arbejde på nye digitale måder. Hvilke erfaringer kan man så tage med sig, når krisen er overstået? Videomødet er nok kommet for at blive, men kan ikke erstatte det vigtige fysiske møde. Tre kommunalpolitikere giver deres bud på, hvad de har lært i coronatiden.
Paragrafjunglen vokser vildt
Paragrafferne i de store love på socialområdet er komplicerede og er blevet ændret tusindvis af gange siden kommunalreformen, viser analyse. Det gør det sværere at overskue reglerne for både borgere og myndigheder, siger tænketank bag analyse. Socialrådgiverforening kalder det en paragrafjungle, mens Udsatterådet kalder det bekymrende.