Gå til hovedindhold

Baggrund

Kommunen uden gæld

Lås ikon

Økonomi
Administration

Tårnby Kommune har som den eneste kommune i landet ingen gæld, lav skat og samtidig den højeste likviditet per borger. Kommunen trækker dog penge op af kassen hvert år, fortæller borgmester Allan S. Andersen (S).

Når høringerne kører af sporet

Lås ikon

Administration
Byråd
Borgerinddragelse

Alt for tit går det galt, når Greve sender en plan i høring, oplever borgmesteren. Andre steder i landet gør man det lidt anderledes – og det kan være noget af det, der skal til, påpeger en forsker.

Politikere og borgere skaber politikken sammen

Lås ikon

Borgerinddragelse
Byråd
Administration

Gentofte har lagt politikformuleringen ud i opgaveudvalg, hvor borgere sidder på lige fod med politikerne, og det er til alles tilfredshed. Ifølge forsker virker modellen også i kommuner, der slet ikke ligner Gentofte.

Jeg troede, jeg skulle i en blå kedeldragt og feje ovre i hjørnet

Lås ikon

COVID19
Arbejdsmarked
Beskæftigelse

Anne Mette Jarden er en af de kommunale medarbejdere, som på grund af coronakrisen er blevet flyttet fra et arbejdsområde til et andet. Hun har skiftet arbejdet i Frederiksberg Svømmehal ud med en skole, hvor hun hjælper med lidt af hvert.

Er flere underretninger godt?

Lås ikon

Udsatte børn og unge
Børn
Mistrivsel

Der er sket en voldsom stigning i antallet af underretninger om børn, der mistrives og udsættes for overgreb. Svaret på, om det er godt eller skidt, er nuanceret. Flere faglige organisationer mener, at uddannelse og mere tværprofessionelt samarbejde er vejen frem.

Udligning uden ende

Lås ikon

Økonomi
Udligning

Birgitte Schjerning Povlsen (K) mener, at den nye udligningsaftale minder mere om ideologisk omfordeling end en fair fordeling, der skal sikre samme serviceniveau i landets kommuner. Hun synes allerede, at Rudersdal bidrager nok.