Baggrund | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

Baggrund

Borgmestrene fra de store byer advarede regeringen mod udbud af affald

Affald & genbrug
Økonomi
Administration

Regeringen tog ikke højde for den kritik, som borgmestrene i landets seks største byer sammen rettede mod en ny organisering på affaldsområdet, som betyder, at opgaven skal udbydes. Det viser en brevveksling, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er kommet i besiddelse af.

Sparekrav på konsulenter er ”bullshitbingo”

Økonomi
Økonomiforhandlinger

Kommunerne skal spare 500 millioner kroner på eksterne konsulenter næste år og i alt en milliard i 2025. Det bliver en noget nær umulig opgave, lyder det fra et stort flertal af borgmestre i rundspørge.

Vi har en økonomiaftale

Økonomi
Økonomiaftale

Økonomiaftalen løfter servicerammen med 1,5 milliarder og giver kommunerne et anlægsloft på 21,6 milliarder kroner. En aftale, der holder hånden under demografien, siger KL-formand.

Der er gået sport i sorteringen

Affald & genbrug
Teknik

Borgerne i Rødovre samler allerede ni af de ti typer affald ind – og det uden klager, lyder det fra formanden for en af grundejerforeningerne.

Corona har lært os at finde hjælp online

COVID19
Digitalisering

Da corona lukkede landet, blev de ugentlige møder i foreninger og støttegrupper aflyst. I fraværet af det fysiske møde blomstrede de online fællesskaber for psykisk sårbare og deres pårørende op. Og de nye digitale fællesskaber har været en overraskende stor succes.

Illustration: Barbara Clemmensen / Colourbox

Søren i kamp for syvende gang

Byråd
Navne

Selv om et magtskifte i Vallensbæk ved næste valg heller ikke virker oplagt, er Søren Wiborg (S) parat til at tage den syvende valgkamp som spidskandidat.

Fællesskaber er politikernes brændstof

Ledelse
Byråd

Det er vigtigt, at vi får mere forståelse for fællesskabets psykologi, mener tre forskere, der har analyseret kommunalpolitikernes svar i en stor undersøgelse. De mener, at vi bør finde et dansk ord for ”community” og fremelske rammer, der motiverer politikerne.

Tal fuldtid op

Beskæftigelse
Arbejdsmarked

En ny analyse viser, at det gennemsnitligt kun er otte procent af sosu’erne på det kommunale ældreområde, der arbejder på fuldtid. Mange kommuner vil gerne have flere på fuldtid, men hvordan? I Dragør og Helsingør har man gode erfaringer med gøre fuldtidsjobopslag tydelige og tale fordelene op.