Gå til hovedindhold

Baggrund

Borgmestrene fra de store byer advarede regeringen mod udbud af affald

Affald & genbrug
Økonomi
Administration

Regeringen tog ikke højde for den kritik, som borgmestrene i landets seks største byer sammen rettede mod en ny organisering på affaldsområdet, som betyder, at opgaven skal udbydes. Det viser en brevveksling, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er kommet i besiddelse af.

Sparekrav på konsulenter er ”bullshitbingo”

Økonomi
Økonomiforhandlinger

Kommunerne skal spare 500 millioner kroner på eksterne konsulenter næste år og i alt en milliard i 2025. Det bliver en noget nær umulig opgave, lyder det fra et stort flertal af borgmestre i rundspørge.

Vi har en økonomiaftale

Økonomi
Økonomiaftale

Økonomiaftalen løfter servicerammen med 1,5 milliarder og giver kommunerne et anlægsloft på 21,6 milliarder kroner. En aftale, der holder hånden under demografien, siger KL-formand.

Der er gået sport i sorteringen

Affald & genbrug
Teknik

Borgerne i Rødovre samler allerede ni af de ti typer affald ind – og det uden klager, lyder det fra formanden for en af grundejerforeningerne.

Corona har lært os at finde hjælp online

COVID19
Digitalisering

Da corona lukkede landet, blev de ugentlige møder i foreninger og støttegrupper aflyst. I fraværet af det fysiske møde blomstrede de online fællesskaber for psykisk sårbare og deres pårørende op. Og de nye digitale fællesskaber har været en overraskende stor succes.

Illustration: Barbara Clemmensen / Colourbox

Søren i kamp for syvende gang

Byråd
Navne

Selv om et magtskifte i Vallensbæk ved næste valg heller ikke virker oplagt, er Søren Wiborg (S) parat til at tage den syvende valgkamp som spidskandidat.