Gå til hovedindhold
Ledelse
Byråd

Fællesskaber er politikernes brændstof

Det er vigtigt, at vi får mere forståelse for fællesskabets psykologi, mener tre forskere, der har analyseret kommunalpolitikernes svar i en stor undersøgelse. De mener, at vi bør finde et dansk ord for ”community” og fremelske rammer, der motiverer politikerne.

11. 06. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Lokalpolitikernes motivation for at udøve politisk ledelse og blive ved i politik stammer fra en følelse af tilknytning og ansvar for de fællesskaber, kommunen består af. Derfor kan man med fordel fremelske de rammer, der motiverer politikerne, lyder anbefalingen fra en gruppe forskere, der er gravet dybere ned i en undersøgelse, hvor man har spurgt alle landets lokalpolitikere.

Man kan af og til høre en lokalpolitiker blive udskammet for at varetage sin egen landsby eller sit eget nabolags interesser på bekostning af det store kommunale fællesskab. Men det skal man måske lige passe lidt på med, for det kan være motivationsdræbende for en lokalpolitiker. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her