Gå til hovedindhold
Økonomi
Økonomiaftale

Vi har en økonomiaftale

Økonomiaftalen løfter servicerammen med 1,5 milliarder og giver kommunerne et anlægsloft på 21,6 milliarder kroner. En aftale, der holder hånden under demografien, siger KL-formand.

11. 06. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Regeringen og KL landede i forrige uge en aftale om kommunernes økonomi næste år. Aftalen løfter kommunernes serviceramme med 1,5 milliarder kroner. Det sikrer, at der er penge til de stigende udgifter til flere ældre og flere børn, og at udgiftspresset på det specialiserede område bliver dækket, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S) på et pressemøde, efter aftalen blev præsenteret.

– Det er ikke en aftale, som gør, at alt kan lade sig gøre. Men det er en god aftale, som betyder, at vi har sikkerhed for, at vi i kommunerne kan blive ved med at udvikle vores velfærd og give et godt tilbud til borgerne i hele Danmark. Der er givet et løft, som gør, at kommunerne kan følge med den befolkningsudvikling, der er, og at vi kan håndtere det udgiftspres, vi oplever på det specialiserede socialområde, siger Jacob Bundsgaard.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her