Baggrund | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

Baggrund

Kulturen skal løfte sårbare unge i Helsingør

Arbejdsmarked
Udsatte børn og unge
Kultur

Et femårigt udviklingsprojekt har set dagens lys i Helsingør. Flere af byens kulturinstitutioner skal spille en rolle i at løfte sårbare unge til et bedre liv, og samtidig skal flere forvaltninger i kommunen arbejde sammen. Skuespilleruddannede Allan Klie er bagmand, og han drømmer om at sprede konceptet ud i hele norden.

Det er et perfekt match

Udsatte børn og unge
Børn

Borgmester Benedikte Kiær (K) er slet ikke i tvivl om, at udviklingsprojektet ”Aspiranterne” passer perfekt ind i Helsingør Kommune.

Vi kan ikke være det bekendt

Arbejdsmarked
Mistrivsel
Børn

Manglende dannelse, lærere uden myndighed, skoleledere uden ledelseskompetence og kommuner, der overdynger skolerne med projekter. Det er ifølge tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) ingredienser i opskriften på børn og unge, der mistrives.

Nu vil jeg prøve noget andet

Lars Krarup (V) har, siden han blev borgmester for snart 20 år siden, bestemt sig for, at han ikke vil være borgmester så længe, at han ikke selv kan bestemme, hvad resten af livet skal bruges på. Hvad fremtiden så byder på, ved han endnu ikke.

Foto: Bo Amstrup

Politik har altid haft en udløbsdato for mig

Arbejdsmarked
Byråd

Med udgangen af august satte by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) punktum for 22 år i odenseansk politik. Det var hendes 45-års fødselsdag, der satte tankerne i gang om hendes exit – og nu er hun tiltrådt som erhvervs- og turismechef på Langeland.

Dragør er lykken

Byråd
Navne

Lisbeth Dam Larsen (S) vil understøtte relationerne i Dragør og skabe bedre rammer for borgerne i kommunen. Hendes sociale engagement og kærlighed til området driver det politiske arbejde.

Måske mere styr på det ustyrlige

Økonomi
Sundhed

Det er nærmest en naturlov, at udgifterne på det specialiserede socialområde stiger ustyrligt for kommunerne. Men til trods for stigning i antallet af diagnoser, så er udgifterne steget mindre i hovedstadskommunerne end i resten af landet. Et systematisk overblik kombineret med samarbejde på tværs af kommunegrænsen er måske en del af forklaringen.

Førhen var autisme kun for drengebørn

Det specialiserede socialområde
Børn

Det er først inden for de seneste 10 år, at man er begyndt at diagnosticere piger, kvinder og voksne med autisme. Det forklarer den voldsomme vækst i diagnoserne. Det er vigtigt, at kommunerne får specialviden på området, lyder opfordringen fra formanden for autismeforeningen.