Gå til hovedindhold
Borgerinddragelse
Administration

Hedensted insisterer på borgerinddragelse

Kysten ved Juelsminde skal sikres mod stigende havvand, men i stedet for bare at komme med et udspil vil Hedensted Kommune have borgerne, sommerhusejerne og alle de andre, der bruger byen, til selv at komme med forslag – og kommunen bliver ved med at spørge, indtil der kommer svar.

10. 09. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Sascha Reiffenstein Petersen

På Juelsgade i Juelsminde står en lille gruppe mennesker med farverige, opslåede paraplyer foran et skilt med teksten: ”Juelsminde skal sikres mod det stigende havvand – og vi har brug for DINE gode ideer”. Skiltets placering på et af Juelsmindes samlingspunkter, sammen med tilstedeværelsen af repræsentanter fra Hedensted Kommune og lokalområdets ildsjæle, er bare et ud af flere borgerinddragelses-initiativer, som kommunen gør brug af. 

Lige netop dette projekt handler om at sikre kysten og Juelsminde by mod en stigende vandstand og samtidig sørge for, at området fortsat er attraktivt for beboere og gæster. Men det er måden, Hedensted Kommune har valgt at gøre det på, man skal bide mærke i, forklarer Per Nørmark, der er intern konsulent i Hedensted Kommune og en af dem, der står i spidsen for kommunens del af projektet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her