Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Det specialiserede socialområde

26 kommuner skal forsøge at få flere på fuld tid

26 kommuner skal finde redskaber og metoder til at få flere kommunalt ansatte til at arbejde fuldtid. Det kan være med til at løse udfordringen med at finde flere hænder til fremtidens velfærd.

24. 09. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Admin User, umbraco@cabana.dk

40 procent af de kommunalt ansatte arbejder på deltid, og det rummer et stort uudnyttet potentiale for at skaffe flere hænder til at tage sig af landets børn, syge og ældre i fremtiden. Derfor indgik Forhandlingsfællesskabet (FH) og KL i februar 2020 en aftale om at arbejde for, at flere kommunalt ansatte går op i tid.

Som en del af indsatsen for at få flere medarbejder til at arbejde flere timer, efterspurgte FH og KL omkring 15 kommuner, der med lokale projekter ville være med til at afprøve metoder og redskaber til at skaffe flere hænder i velfærdssektoren. Nu er FH og KL så klar til at præsentere de såkaldte nøglekommuner. Og der er lidt flere, end de oprindeligt efterspurgte.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her