Gå til hovedindhold
Kommunalvalg
Byråd

Kendiskamp i Kolding

Der bliver kamp på politisk x-faktor i Kolding, hvor indtil videre to tidligere ministre har meldt deres interesse i at overtage borgmesterposten efter bykongen Jørn Pedersen (V).

24. 09. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Kommunalvalget i Kolding har fået hele landets opmærksomhed, mere end et år før vælgerne skal til stemmeurnerne. For der sprang ikke bare en eller to, men hele tre bomber i løbet af tre uger i august og september. 

Først luftede den tidligere partiformand og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) sine overvejelser om at stille op til valget. En uge efter meddelte borgmester gennem 12 år og stemmesluger Jørn Pedersen (V), at han ikke havde tænkt sig at genopstille. Og som om det ikke var nok spænding, så kom tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) på banen og fortalte, at hun ville flytte til Kolding og forsøge at blive spidskandidat for Venstre og genvinde borgmesterposten for Venstre. Undervejs havde Villy Søvndal igennem det landsdækkende nyhedsbureau Ritzau gjort borgmesterdrømmen helt officiel og meldt sig ind i borgmesterkampen. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her