Gå til hovedindhold
Administration

Kommuner stræber mod verdensmålene

Brystnålene med det farverige Verdensmålshjul har sat sig fast i lokalpolitikernes jakker. 83 procent af kommunerne havde i 2019 truffet en beslutning om at arbejde med FN’s Verdensmål, hvilket er en kraftig stigning i forhold til 2018. Men der er stor forskel på kommunernes arbejde med bæredygtighed.

21. 09. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Frederikke Stoustrup

Mange kommuner arbejder med FN’s 17 Verdensmål. For eksempel besluttede en enig kommunalbestyrelse i Rudersdal for nylig at nedsætte en borgersamling, der skal komme med nye initiativer og forslag til handlingsplaner for at opnå verdensmålene. Denne nye form for borgerinddragelse hører blandt andet ind under de verdensmål, der handler om bæredygtige byer og partnerskaber. 

De 17 verdensmål og tilhørende 169 delmål er blevet en fast del af de lokalpolitiske dagsordener. Det viser en undersøgelse foretaget af KL, hvor 58 ud af de 70 medvirkende kommuner har svaret, at de har besluttet at arbejde med målene. Dette svarer til en stigning på 32 procent i forhold til 2018. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her