Gå til hovedindhold
Udsatte
Social
Sundhed

Fremskudt indsats giver misbrugere håb

Under corona-nedlukningen i foråret lykkedes det rusmiddelbehandlingen i København at få 22 stofmisbrugere i behandling. Det er en stor succes, som i høj grad skyldes en stor indsats fra et nyt opsøgende behandlingsteam.

08. 10. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Frederikke Stoustrup

Corona-udbruddet i foråret betød, at rusmiddelbehandlingen på Vigerslev Allé i København måtte lukke hele huset ned. Selvom man stadig tog imod borgere, var det i langt mindre grad end tidligere, og derfor blev det hurtigt klart, at der måtte tænkes i nye baner. 

Kort efter nedlukningen blev et nyt team etableret. En socialfaglig medarbejder, en læge og en sygeplejerske fik til opgave at fortsætte substitutionsbehandling for borgere i deres eget hjem og samtidig lave en aktivt opsøgende indsats ude i stofmiljøet for at få flere stofmisbrugere startet op på metadon eller buprenorphin. På bare fire uger fik teamet 22 stofmisbrugere i behandling, og det er helt unikke erfaringer, som har resulteret i, at de nu har fået midler til at fortsætte arbejdet de næste fire år. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her