Gå til hovedindhold

Baggrund

Borgmestre glæder sig til at blive sat fri

Frisættelse
Sundhed

Der er optimisme, men også en masse uafklarede spørgsmål til de nye frikommuneforsøg, som regeringen ruller ud som led i nærhedsreformen.

Toårig budget-benlås

Økonomi
Budget

I flere kommuner har politikerne indgået budgetforlig, der binder parterne for to år. Det fungerer som en form for selvpålagt budget-benlås i valgkampen næste år, lyder det fra oppositionspolitiker og borgmester. Ja, siger forsker, men ingen er jo tvunget ind i forliget.

Hver tredje kommune ændrer skatten i 2021

Budgetterne for det kommende år er nu faldet på plads i kommunerne landet over. Mens det samlede billede for udgifterne stadig ikke er talt op, kan der laves en samlet opgørelse af de kommunale skatter: Samlet set er skatterne steget en smule. Tallene viser samtidig, at forskellene i de kommunale skattesatser er mindsket.

Foto: Colourbox

Stor tiltro til en ny epoke i fællesskabets ånd

Skole
Arbejdsmarked
Overenskomst

Lærernes nye formand Gordon Ørskov Madsen har stor tro på, at den nye arbejdstidsaftale varsler en ny epoke, hvor man udvikler folkeskolen i friheden og fællesskabets ånd. Nu skal han sammen med KL og Skolelederforeningen have mobiliseret baglandet for ideen.

Når vi siger arbejdstid, hvad siger I så?

Skole
Arbejdsmarked
Overenskomst

På Trekronerskolen i Roskilde er lærerne vant til selv at prioritere og fordele ressourcer i selvstyrende teams. Det gør dem måske bedre rustet end de fleste til den dialog med ledelsen, som den nye arbejdstidsaftale lægger op til. Men der er stadig mange åbne spørgsmål, for ressourcer bliver der ikke flere af, tværtimod.

Fælles kommunale mål kan give bedre rehabilitering

Sundhed
Ældre

Hvis kommunerne kan blive enige om, hvordan de skal måle effekten af deres rehabilitering, vil de kunne bruge hinandens erfaringer og skabe bedre tilbud til borgerne.