Gå til hovedindhold
Økonomi
Budget

Toårig budget-benlås

I flere kommuner har politikerne indgået budgetforlig, der binder parterne for to år. Det fungerer som en form for selvpålagt budget-benlås i valgkampen næste år, lyder det fra oppositionspolitiker og borgmester. Ja, siger forsker, men ingen er jo tvunget ind i forliget.

22. 10. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Det var under større ståhej, at et flertal i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg indgik et toårigt budgetforlig i midten af september. Både Enhedslisten, Radikale og Socialdemokratiet valgte at stå uden for aftalen. For Socialdemokratiets vedkommende, blandt andet fordi den ville låse dem i valgkampen til næste år, forklarer Michael Vindfeldt (S), rådmand i Frederiksberg Kommune.

– Der var flere ting i den aftale, der gjorde, at vi ikke ville være med. Der står i aftalen, at man ikke må stille forslag, hvis de koster noget – og det gør alt jo – med mindre man har rejst det i forligskredsen inden. Det betyder, at man i en valgkamp næste år ikke kan komme med initiativer uden at fortælle det til borgmesteren først, siger Michael Vindfeldt og fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her