Gå til hovedindhold

Baggrund

Borgmester skaffer udsatte borgere billige renter i hele landet

Økonomi
Udsatte

Udsatte borgere med manglende kreditværdighed betaler høje renter på op til 12 procent, når de for eksempel skal låne til indskud i lejlighed, selvom kommunen stiller garanti. Urimeligt, mente Svendborgs borgmester Bo Hansen (S), der har fået Danske Bank til at sænke renten til fem procent i hele landet.

Kommuner er afgørende for Europas grønne omstilling

Økonomi
EU
Klima

Danske kommuner har en klar fordel i EU, når de søger penge til det grønne område. Den fordel skal udnyttes, når det snart bliver lettere at søge penge fra EU’s fonde, for det bliver ligesom at sparke en åben dør ind.

Åen og kommunerne må sno sig

Natur
Miljø
Teknik

Kommunerne er bagud med vandplanerne. Det statslige bureaukrati i forvaltningen af EU-direktivet bærer en stor del af skylden for, at der er løbet meget vand i åen, uden der er sket nok, mener kommunerne. Også i Vejen, hvor vandløbsmedarbejderne ellers klør på.

Fra Iran til Schweiz til Hjørring

Byråd
Navne

Egentlig havde Mehrsad Sadjadi (S) aldrig haft interesse i at blande sig i politik, men fællesskabet og foreningslivet i Hjørring fik ham på andre tanker. Nu er han formand for integrationsrådet og det første byrådsmedlem med indvandrerbaggrund i kommunen.

Kommuner bliver bedre til at spotte demens hos udviklingshæmmede

Ældre
Sundhed

Udviklingshæmmede har stor risiko for at udvikle demens, og derfor opkvalificerer seks kommuner medarbejdere til at opdage tidlige tegn på demens, så borgerne kan få den rette hjælp.

Lolland mangler akademikere, og Frederiksberg mangler arbejdere

Økonomi
Demografi
Uddannelse

Danmark er de sidste 20 år blevet et endnu mere opdelt samfund. Kun hver tredje kommune har i dag en blandet befolkning – men er det egentlig et problem? Både og, lyder svaret fra fire af de ”skæve” kommuner.