Gå til hovedindhold

Baggrund

Hold ud, Jammerbugt

Byråd
Navne

Jammerbugt Kommune er endnu en gang lukket ned på grund af smittespredning, men kommunalbestyrelsesmedlem Winnie Aakjær (S) kan stadig se lyset for enden af corona-tunellen.

Kommunerne skal have skærpet fokus på ekstremisme

Integration

På baggrund af terrorangreb i Europa skal lærere og andet frontpersonale i kommunerne i disse uger være ekstra opmærksomme på ekstremisme og radikalisering blandt unge og skoleelever, lyder det i et brev fra PET og Rigspolitiet. Hvad betyder det egentlig?

Omegnskommuner blæser til kamp mod vejstøj

Transport
Miljø
Teknik

Nok er nok, lyder det fra politikere på tværs af partier i en stribe byråd rundt om København. Der skal gøres noget ved støjen fra motorvejene, når regeringen fordeler milliarder, lyder kravet. Transportministeren er positiv.

I Sophies København skal fornuften tilbage

Kommunalvalg
Administration

Socialdemokratiets overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen vil gerne nuancere billedet af København som en kommune, der ødsler med pengene. Og så brænder hun for at give børn endnu bedre vilkår.

Kommuner går nye veje for at sikre kassebeholdningen mod negative renter

Økonomi

For at slippe for negative renter i banken har landets kommuner investeret et støt stigende milliardbeløb i obligationer og aktier. Det er fornuftigt, vurderer eksperter, som også peger på risikoen for at tabe penge. Byrådene holder risikoen under kontrol med finansielle strategier.

Frivillige er vigtige for velfærden, mener danskerne

Velfærd

Frivillighed er central for den danske velfærd. Det mener seks ud af ti danskere i en ny undersøgelse. Samtidig mener flertallet, at frivillighed kun bliver vigtigere fremover for at løse velfærdsopgaverne i samfundet.