Gå til hovedindhold
Økonomi
Beskæftigelse
Administration

Nyt sygedagpengesystem kan helbredes

Kommunernes nye system til håndtering af sygedagpenge har problemer. Men ifølge kommunernes it-fællesskab KOMBIT er der langt fra tale om en it-skandale. En fejlfri start på et kompliceret område findes ikke, men der er en plan for at rette op, lyder meldingen.

19. 11. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Når man skal tale om it-problemer, der i det daglige berører og belaster de mennesker, der bruger systemet, så er det jo altid med fare for at komme til at lyde som nogle ”arrogante jakkesæt”, fordi virkeligheden langt fra er sort og hvid. Med det forbehold har KOMBIT’s projektdirektør Peter Lykke Egelund og vicedirektør Mikkel Tang Hedegaard alligevel mod på at sætte ord på situationen med det nye fejlbehæftede sygedagpengesystem kaldet KSD, der blev sat i drift i juni måned i år og erstatter det 37 år gammelt system, der hidtil har løst opgaven.

– Det er primært sagsbehandlerne ude i kommunernes arbejdsmarkedscentre, der mærker problemerne med KSD. Som brugere oplever de, at driften af løsningen er for dårlig. Den er ikke stabil nok, og der er for mange fejl. Og så oplever de, at den support, leverandøren skal levere, ikke er god nok. De får ikke svar hurtigt nok. Alle tre punkter har de ret i, siger Peter Lykke Egelund.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her