Gå til hovedindhold
Skole

Sexisme på skoleskemaet

Sexismedebatten er på alles læber i øjeblikket. Det er derfor oplagt at spørge, hvordan vi skaber et samfund med respekt for hinandens grænser. Fundamentet for en respektfuld kultur er de samtaler, vi har i folkeskolens seksualundervisning. Det mener både Sex og Samfund, Danske Skoleelever og Danmarks Lærerforening.

19. 11. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Sascha Reiffenstein Petersen

– Ungdommen i dag ved godt, hvordan man sætter et kondom på en flamingo-pik. I undervisningen skal der mere fokus på emner som grænser, kulturen omkring deling af nøgenbilleder og sikkerhed på de sociale medier, lyder det fra 16-årige Esther Vyff Petersen, der er fungerende formand for interesseorganisationen Danske Skoleelever. 

Som repræsentant for landets skoleelever oplever hun, at emnet sexisme og grænser fylder meget i de unges bevidsthed som et resultat af mediedebatten og diskussionerne på de sociale medier. Derfor mener hun også, at det er vigtigt, at det fylder i undervisningen. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her