Gå til hovedindhold

Baggrund

For mange plejehjemsbeboere er det den sidste jul

Ældre
COVID19

Københavns Kommune har sat penge af til julehygge hos ældre, som er hårdt ramt af besøgsrestriktioner og forsamlingsforbud. På plejehjemmene skal corona-sikre aktiviteter skabe julestemning, og der skal være tid til en kop julekaffe hos de mest ensomme ældre i egen bolig.

New York, Samsø og Sønderborg er i klima-førertrøjen

Klima
Administration

Målet er helt klart: Kommunerne i DK2020-samarbejdet skal udvikle lokale klimaplaner, der lever op til Parisaftalen og viser vejen til netto-nuludledning senest i 2050. Samsø og Sønderborg kom først – og har nogle gode råd til de øvrige 64 kommuner.

Sundhedsplejerskens besøg får forældre til at huske vaccinerne

Sundhed
Børn

De danske sundhedsplejersker styrker børnefamiliernes deltagelse i både vaccinationsprogram og børneundersøgelser. Særligt vigtige er de tidlige besøg.

Vejen til sikring af grundvandet er langtfra snorlige

Natur
Miljø
Forsyning

Hver anden kommune er i gang med at risikovurdere de såkaldte boringsnære beskyttelsesområder, som skal sikre, at vores drikkevand ikke bliver forurenet. Det er ikke nogen helt nem opgave.

En OK21 til ”den stramme side”

Økonomi
Arbejdsmarked
Overenskomst

Coronapandemien trækker skygger over dansk økonomi ud i fremtiden, og den højspændte situation i overenskomstforhandlingerne i 2018 skal helst ikke gentages. Det er bagtæppet for OK21-forhandlingerne, som skydes i gang i denne uge, siger KL’s forhandlingsleder, Michael Ziegler (K), der kalder den økonomiske ramme til ”den stramme side”.

KØF 2021: Ny virkelighed – ny velfærd?

Med coronakrisen har kommunerne i den grad skullet tilpasse leveringen af velfærd. Har den nye virkelighed sat nye pejlemærker? Og hvordan skaber vi fremadrettet en tilbudsvifte, som favner alle borgerne? Det er omdrejningspunktet for Kommunaløkonomisk Forum 2021.

Foto: Jakob Carlsen