Gå til hovedindhold
Økonomi
Finanslov

Overblik over finansloven

Giftgrunde, cykelstier og landsbyer. Finansloven rummer samlet initiativer for omkring 16 milliarder kroner frem mod 2025 indenfor velfærd, grøn omstilling og meget mere. Her har vi samlet et overblik.

17. 12. 2020 - kl. 08:00
Tekst af Mads Brandsen

Flere cykelstier

Allerede inden finansloven faldt på plads, oplyste Transport- og Boligministeriet, at regeringen sammen med SF, Enhedslisten og De Radikale har indgået en aftale, som sikrer 520 millioner kroner til cykelstier. Pengene fordeles med 30 millioner kroner i 2021 og 170 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til at anlægge cykelstier langs statsvejene. Derudover er der afsat 150 millioner kroner i 2021 til en pulje til kommunale cykelprojekter, der kræver kommunal medfinansiering på 50 procent.

Landdistriktspuljen øges

Næste år øges landdistriktspuljen med 25 millioner kroner. De kan gå til projekter, der kan give gode levevilkår for borgere i landsbyerne ved eksempelvis fastholdelse af lokale arbejdspladser, lokale fritidstilbud mv. Derudover kan puljen også understøtte landsbyer og bysamfund, hvor minkavl har haft en særlig stor betydning. Derudover afsætter finanslovspartierne 25 millioner kroner til landsbyfornyelse.  

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her